MONA DE PASQUA
· Bica blanca (pa de pessic de nata)
Ingredients
- 8 clares d’ou (podem fer servir les envasades pasteuritzades)
- 350 g de sucre
- 350 g de farina
- 350 ml de nata (35% m.g.)
- Una culleradeta d’essència o pasta de vainilla
Preparació
Muntem les clares a punt de neu amb una batedora de barnilles i hi anem afegint el sucre sense deixar de batre fins obtenir una merenga.
Hi tamisem a sobre la farina a poc a poc, i seguim batent (ara a velocitat lenta) fins que quedi ben integrada.
A part muntarem la nata i l’afegirem, fent servir una espàtula, a la mescla anterior junt amb la vainilla, amb moviments suaus per evitar que es desinflin les clares i fins obtenir una barreja homogènia de color blanc.
Preescalfem el forn a 190ºC. Aboquem la mescla al motlle, que si no és de silicona haurem untat amb oli o mantega.
Enfornem amb escalfor dal i baix a 190ºC, durant uns 40 minuts. Sempre ens assegurarem de que està cuita punxant amb una broqueta i veient si surt eixuta. Deixarem refredar sobre una reixeta.
· Trufa cuita
Ingredients
- 200 ml de nata (35% m.g.)
- 50 g de xocolata de cobertura
Preparació
Escalfem la nata en un cassó. La retirem del foc quan arrenqui el bull, i hi afegim la xocolata trencada a trossos petits. Remenem fins que estigui ben desfeta i integrada.
Deixem refredar i ho guardem a la nevera fins l’endemà. Muntem la trufa amb la batedora de barnilles.
· Almívar
Ingredients
- 150 g aigua
- 150 g de sucre
- Una culleradeta d’essència o pasta de vainilla
Preparació
Escalfem l’aigua en un cassó amb el sucre i deixem que bulli uns tres minuts. Afegim la vainilla, remenem i retirem del foc. Deixem refredar.
· Cobertura de xocolata
Ingredients
- 200 g xocolata de cobertura
- 200 ml de nata (35% m.g.)
- 40 g de mantega
Preparació
Escalfem la nata en un cassó. La retirem del foc quan arrenqui el bull, i hi afegim la xocolata trencada a trossos petits. Remenem fins que estigui ben desfeta i hi posem la mantega trossejada. L’incorporem bé i deixem temperar.
· Muntatge de la mona
Obrim la bica per la meitat amb un tall ben recte (si no tenim una lira especial per obrir pastissos ens anirà bé un ganivet llarg de serra). Podem fer servir labica de cap per avall perquè la part superior de la Mona, on anirà la cobertura, sigui el més plana i llisa possible.
Amb una brotxa untem bé amb almívar les dues meitats de la bica, i la farcim amb la trufa. Pintem també la part superior i els laterals amb una mica d’almívar.
Posem el pastís sobre una reixeta amb un plat o paper de cuina a sota per aprofitar la xocolata que pugui caure, i repartim bé la cobertura per sobre i els costats de la mona.
Enganxem pels costats ametlla, crocant, boletes de xocolata, o allò amb que vulguem decorar la mona. Se’ns enganxarà millor si esperem 5 minuts després de posar la cobertura, així la xocolata no estarà tant líquida i no ens lliscaran els grans.
Acabem amb els ous, les figures i les plomes.
Bon profit, i bona cuina!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada