dimarts, 8 d’octubre del 2013

Mones de pasqua 1.1

Mones de Pasqua

Ingredients

- Base de cóc ràpid (aquí podeu consultar-ne la recepta)
- Ametlla trossejada i encenalls de sucre
- Ous de xocolata per decorar
Per a la crema de rovell
- 3 ous
- 215 g de sucre
- 15 g de farina de blat de moro (Maizena)
- 90 g d’aigua
Per a la cobertura de xocolata
- 200 g de xocolata de cobertura
- 200 g de nata líquida
- 50 g de mantega

Preparació

Una vegada la base del cóc estigui freda, en retallarem la part superior (i segons com, també la lateral) per treure’n la part més dura. Després, l’obrirem pel mig per poder-lo farcir. Nosaltres, com n’hem fet quatre mini-mones, hem tallat la peça gran en quatre parts. Reservem.
Per preparar la crema de rovell, batrem una mica els ous i els barrejarem amb l’aigua. Ho passarem per un colador fi.
Mesclem el sucre amb la Maizena, i ho barregem amb els ous en un cassó al foc remenant continuament fins que espesseixi. Ho aboquem sobre una plata el més gran possible de manera que es refredi ràpid.
Fem servir la crema de rovell per farcir la mona, i recobrir-ne els laterals i la part superior. Posarem l’ametlla trossejada pels costats.
Per a fer la mona amb la cobertura de xocolata, escalfem la nata i la mantega en un cassó. Retirem del foc i hi posem la xocolata a trossos ben petits, remenant fins que quedi ben desfeta. Ho utilitzem per recobrir la mona. En aquest cas, posarem encenalls de sucre pels laterals.
Decorem amb els ous de xocolata, i com no, amb plomes, pollets, i figuretes. La mona, com més plena, més goig fa!
Bon profit, i bona cuina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada